Секретар РНБО Тупицькому: Ростов не гумовий

Данілов вважає, що голові КСУ загрожує кримінальне покарання
Секретар РНБО Тупицькому: Ростов не гумовий
Олексій Данілов Фото: РНБОУ
4 Листопада 2020, 11:14
читать на русском

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов закликав голову Конституційного суду України Олександра Тупицького подати у відставку. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

За словами Данілова, останні заяви голови КСУ "дивують неадекватністю оцінок ситуації та перебільшенням значимості власної персони".

На його думку, судді КСУ своїм рішенням від 27 жовтня про е-декларуання "посягнули на низку фундаментальних засад конституційного ладу в Україні, здійснивши по суті спробу повалення конституційного ладу та зміни політичного курсу країни".

Подібні дії мають усі ознаки кримінального злочину, за який передбачено відповідне покарання. Тому раджу панові Тупицькому не засмічувати інформаційний простір істеричними заявами, а разом з адвокатом думати над лінією захисту в суді, - зазначив Данілов.

Читайте також

Він закликав суддів КСУ "припинити шантажувати країну".

Не варто керуватися принципом, що замовлення вітчизняних олігархів та іноземних "спонсорів" має бути відпрацьоване в будь-якому разі. Це шлях до прірви. Ростов не гумовий, і власні маєтки через кордон перевезти не вдасться. Збережіть залишки честі й подайте у відставку, - звернувся секретар РНБО до суддів.

Нагадаємо, що 28 жовтня судді Конституційного суду України ухвалили рішення щодо скасування кримінальної відповідальності за неправдиве декларування у власних інтересах.

Читайте також

Стало відомо, що мати дружини голови Конституційного суду України Олександра Тупицького – Лариса Колпаченко – володіє чотирма земельними ділянки і будинком під Києвом.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що за прийняттям резонансних рішень Конституційного Суду стоїть "багато людей", зокрема представники таких політичних сил, як ОПЗЖ та "За майбутнє".

Глава держави заявив, що найліберальнішим виходом з ситуації, яка склалася в країні через резонансні рішення Конституційного Суду, є відставка голови КСУ Олександра Тупицького.

1