Селище Новгородське на Донеччині хочуть перейменувати на Нью-Йорк

Нью-Йорком Новгородське називалося до 1951 року, а потім його перейменували, бо в СРСР не могло бути Нью-Йорку
Селище Новгородське на Донеччині хочуть перейменувати на Нью-Йорк
Нью-Йорк на Донеччині (Фото: Shukach)
4 Лютого 2021, 00:00
читать на русском

Комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування підтримав проєкт постанови про перейменування селища Новгородське в Донецькій області на Нью-Йорк.

Про це на своїй сторінці в мережі Facebook повідомив народний депутат фракції "Слуги народу" і член комітету Віталій Безгін.

До появи в Україні свого Нью-Йорка залишився останній крок! Комітет підтримав перейменування Новгородського (Донецька область) на Нью-Йорк! - йдеться в повідомленні.

Як відомо, Нью-Йорк - історична назва Новгородського. Однак у 1951 указом Президії Верховної Ради Української РСР селище перейменували на Новгородське.

Нагадаємо, 25 січня Верховний Суд закрив провадження в адміністративній справі про перейменування міста Кіровоград у Кропивницький.

Зокрема, йдеться про визнання незаконною та нечинною постанову Верховної Ради України від 14 липня 2016 року № 1468-VIII "Про приведення назви міста Кіровоград Кіровоградської області у відповідність із вимогами Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки".