Верховний суд закрив провадження в справі щодо перейменування Кіровограда

Ухвалу можна оскаржити протягом п’ятнадцяти днів з дня складення її повного тексту
Верховний суд закрив провадження в справі щодо перейменування Кіровограда
Суд, вирок Фото: ВАКС
25 Січня 2021, 19:30
читать на русском

Верховний Суд закрив провадження в адміністративній справі про перейменування міста Кіровоград у Кропивницький.

Про це повідомила пресслужба суду.

Суд задовольнив клопотання Верховної Ради України про закриття провадження у справі. Відповідне рішення ухвалили у понеділок, 25 січня.

Зокрема, йдеться про визнання незаконною та нечинною постанову Верховної Ради України від 14 липня 2016 року № 1468-VIII "Про приведення назви міста Кіровоград Кіровоградської області у відповідність із вимогами Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки".

Читайте також

Ухвала набирає чинності після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. Якщо скаргу подали, то ухвала набирає чинності після набрання законної сили рішенням Великої Палати Верховного Суду за наслідками апеляційного перегляду.

Ухвалу можна оскаржити у Великій Палаті Верховного Суду протягом п’ятнадцяти днів з дня складення її повного тексту. Повний текст ухвали буде виготовлено протягом п’яти днів.

Нагадаємо, що Верховний суд скасував заборону Приватбанку забирати лізингові 247 АЗС, пов’язаних з колишніми власниками.

1