Антикорупційний суд скасував другий вирок за брехню в декларації

Це вже другий вирок, який скасовано ВАКС через скандальне рішення КСУ
Антикорупційний суд скасував другий вирок за брехню в декларації
Акція під Конституційним судом України. Фото: УНІАН
19 Листопада 2020, 16:10
читать на русском

Вищий антикорупційний суд скасував ще один вирок за декларування неправдивої інформації. Про це йдеться у заяві ВАКС на сторінці у Facebook.

Зазначається, що це вже другий вирок, який скасовано Вищим антикорупційним судом за ст. 366-1 КК України.

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду розглянула заяву адвоката колишнього директора Львівського бронетанкового заводу про перегляд судового рішення за виключними обставинами у кримінальному провадженні щодо обвинувачення останнього у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 КК України, - зазначається у повідомленні.

Читайте також

Судді задовольнили заяву захисника і скасували вирок Вищого антикорупційного суду (від 07.05.2020), яким ексдиректора Львівського бронетанкового заводу визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення щодо неправдивих даних у декларації.

Кримінальне провадження проти чиновника закрите.

На даний час Антикорсуд закрив 9 кримінальних проваджень за вказаною статтею, які перебували на розгляді в колегіях суддів, - зазначили у ВАКС.

Нагадаємо, 27 жовтня 2020 року Конституційний Суд України визнав неконституційною статтю 366-1 Кримінального кодексу України (декларування неправдивої інформації).

Читайте також

У НАЗК вважають, що судді Конституційного суду України ухвалили рішення щодо скасування кримінальної відповідальності за неправдиве декларування у власних інтересах.

Президент Володимир Зеленський вніс на розгляд Верховної Ради України законопроєкт, яким пропонується позбавити суддів Конституційного суду їхніх повноважень та відновити скасований ними закон про декларування.

17 листопада ВАКС скасував свій перший вирок через рішення КСУ.

Більше читайте у нашому матеріаліДержавний колапс: чим небезпечний законопроєкт Зеленського про КСУ

1