ВАКС скасував свій перший вирок через рішення КСУ

Вирок був присуджений судді Надії Посунся
Головне
ВАКС скасував свій перший вирок через рішення КСУ
Конституційний Суд України (фото: КСУ / Facebook)
17 Листопада 2020, 19:14
читать на русском

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) скасував свій перший в історії обвинувальний вирок. Вирок було скасовано через рішення Конституційного суду України щодо відповідальності за недостовірне декларування.

Про це повідомляє Центр протидії корупції.

Це був перший вирок ВАКС в історії. На черзі ще чотири вже наявних вироки за недекларування, які рано чи пізно будуть скасовані, — заявили у ЦПК.

Мова йде про вирок щодо судді Апеляційного суду Дніпропетровської області Надії Посунся. Вона була засуджена до штрафу в розмірі 51 тисяч гривень в жовтні 2019 роки за те, що відмовилася подавати декларацію в електронній формі та подала її в паперовій.

Вирок був скасований у зв'язку з рішенням КСУ про неконституційність ст. 366-1 Кримінального кодексу про відповідальність за недостовірне е-декларування. Саме за цією статтею раніше була засуджена Посунся.

Читайте також

Нагадаємо, 27 жовтня стало відомо, що Велика палата Конституційного суду України визнала незаконною статтю 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за неправдиве декларування.

У НАЗК вважають, що судді Конституційного суду України ухвалили рішення щодо скасування кримінальної відповідальності за неправдиве декларування у власних інтересах.