Семенченко знайшовся та отримав підозру від СБУ

Колишній нардеп свою провину заперечує
Семенченко знайшовся та отримав підозру від СБУ
Семен Семенченко Фото: сторінка добровольця у Фейсбуці
26 Березня 2021, 15:37
читать на русском

Колишній народний депутат Семен Семенченко, якого підозрюють у створенні приватної військової компанії, отримав підозру від СБУ.

Про це йдеться у дописі Семенченка у Фейсбук.

Отримав в СБУ підозру в створенні незаконного збройного формування для боротьби з ПВК Вагнер на території Іраку, Сирії та Лівії. З метою провокування міжнародних конфліктів і вербування добровольців на території України. Суд сьогодні в 17-00 Володимирська 15. Звичайно ж Печерський. Буде моя дружина, мої діти і ті побратими хто вже не на фронті і ще на свободі. Яке б не було рішення суду - я готовий, - написав він.

Допис Семенченка у Фейсбуці

Читайте також

Раніше колишній депутат відреагував на звинувачення СБУ.

Взяв кілька днів вихідних, відключив телефони, відсвяткував з бойовими товаришами день СБУ і зранку вийшов на роботу. З подивом дізнався що за час моєї відсутності я був оголошений СБУ найстрашнішим терористом... Інформація про те, що мене заарештували і пред'явили підозру, не відповідає дійсності. Я завжди діяв в інтересах України і відкидаю всі звинувачення СБУ, – написав він у Фейсбуці.

Допис Семенченка у Фейсбуці

Семенченко запевнив, що як український доброволець він не збирається "завертатися в пледік, їхати за кордон або ховатися від слідства" – і готовий захищати себе в суді.

Контекст. 24 березня СБУ припинила діяльність воєнізованого формування, до організації якого начебто причетні колишній народний депутат Семен Семенченко та агент НАБУ Євген Шевченко. Зазначається, що до складу компанії входило понад 150 осіб, а сама організація діяла під прикриттям охоронних фірм і громадських організацій.

25 березня Служба безпеки України оприлюднила переписку нардепа попереднього скликання Семена Семенченка і агента НАБУ Євгена Шевченка, підозрюваних у постачанні військових товарів з російської Федерації.

1