Сенегальских рибалок відправили на карантин через невідому хворобу шкіри

Захворіли тільки ті, які виходили у море
Сенегальских рибалок відправили на карантин через невідому хворобу шкіри
Рибалки (фото: Pexels)
21 Листопада 2020, 05:29
читать на русском

У Сенегалі у рибалок, які повертаються з моря, відправили на карантин через невідоме захворювання шкіри. Хворих відправили на карантин.

Про це повідомив національний директор з питань інформації та освіти в галузі охорони здоров'я Усман Гуйє, передає видання Reuters.

За його словами, хворих помістили на карантин, а медики продовжують з'ясовувати природу захворювання.

Увечері 19 листопада міністр охорони здоров'я Сенегалу Абдулай Діуф Сарр повідомив журналістам, що хвороба поширюється протягом двох днів в передмісті Дакара і вражає повернулися з моря рибалок. Причини захворювання як і раніше невідомі, проте влада припускає, що у нього може бути токсичне походження.

Читайте також

На думку медиків, хвороба не пов’язана з коронавірусом. І проявляється у вигляді висипки на обличчі і кінцівках, іноді на геніталіях, деякі також скаржаться на головний біль і підвищену температуру. Також міністр охорони здоров'я Сенегалу зазначив, що хвороба проявляється тільки у рибалок, а на їх рідних, з якими вони контактували, не поширюється.

Влада тимчасово заборонили вихід у море і пообіцяли взяти пробу води біля берегів Сенегалу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що дослідники підтвердили перший у Німеччині випадок передачі від тварини до людини вірусу, відомого як "вірус Сеула" або хантавірус: спеціалісти підтвердили його наявність у пацієнтки та її домашнього улюбленця.