Серед ночі у Львові обвалилася частина багатоповерхівки - фото

Врятовано 12 людей, серед яких чотирирічна дитина
Серед ночі у Львові обвалилася частина багатоповерхівки - фото
Обвал будинку у Львові Фото: https://www.facebook.com/LVIVDSNS/
26 Серпня 2022, 12:02
читать на русском

Уночі 26 серпня на проспекті Свободи, 23 у Львові стався обвал частини багатоквартирного будинку. За попередньою інформацією, постраждалих немає.

Про це повідомляє Львівська міська рада.

Зазначається, що мешканці почули незвичний шум в одній з квартир та подзвонили у поліцію. Силовики вивели людей з будинку до того, як стався обвал.

Внаслідок обвалу флігельної частини будинку зруйновано три квартири та два нежитлові приміщення. Одна квартира здавалась в оренду, відтак зараз з'ясовують, чи були у ній люди. Всіх решту мешканців евакуйовано. На місці аварії працюють усі відповідні служби, - повідомила заступниця міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

За попередньою інформацією, ймовірною причиною обвалу стала реконструкція будинку у сусідній будівлі на проспекті Свободи, 21. Наразі законність робіт встановлюють.

Головне управління ДСНС України у Львівській області повідомило, що на місці інциденту було евакуйовано 12 людей, серед них чотирирічна дитина.

На місці події працював кінологічний розрахунок. Пошуки можливих потерпілих проводила собака Зоя.

Пожежно-рятувальними підрозділами проводились роботи по розбору завалів з метою пошуку потерпілих. Потерпілих не виявлено.

Нагадаємо, 18 липня 2021 року у місті Дрогобич (Львівська область) зруйнувалася та обвалилася частина відселеного житлового будинку. 20 липня минулоріч у Львові зруйнувалася та обвалилася частина стіни нежитлового будинку. Внаслідок обвалу загинула людина.