Шеф-кухар розповів про раціон українських захисників на передовій

Україна - єдина країна у світі, де перша страва є у вигляді сухпайка - це борщ
Шеф-кухар розповів про раціон українських захисників на передовій
Сухпайки для ЗСУ / Фото: zaxid.net
9 Серпня 2022, 11:46
читать на русском

Переможець п'ятого сезону "МастерШеф", український шеф-кухар та автор книг з кулінарії Євген Клопотенко розповів, як харчуються наші захисники на передовій.

В інтерв'ю ведучому Григорію Решетнику на телеканалі СТБ Клопотенко наголосив, що Україна - єдина країна у світі, де перша страва є у вигляді сухпайка - це борщ. Загалом бійці ЗСУ на фронті харчуються смачними сухпайками.

Є різне харчування. Є харчування в частинах. Є сухпайки. Сухпайки, які я дегустував, вони прямо, вони суперкруті. Я прямо їв. Вони суперпрості, там нічого робити. До речі, там борщ, ми єдина країна у світі, де перша страва, рідка страва є у вигляді сухпайка. В усіх країнах немає. І це - борщ. Це дуже важливо! Але є питання щодо харчування у військових частинах. У нас інші стандарти, навіщо ми навчалися у НАТО тоді? Прийди у військову частину п'ять років тому і зараз, ти взагалі будеш шокований. Їжа - це частина морального духу, - сказав він.

Також шеф-кухар згадав про сухпайки армії РФ. За його словами, харчування окупантів значно відрізняється від українського.

Ти коли відкриваєш російські сухпайки, то розумієш, що тебе лайном годують. Я куштував. Там просто радянський галімий союз. І це відповідь на запитання: навіщо покращувати харчування? Тому що солдатам треба дати зрозуміти, що про них піклуються, - підсумував Клопотенко.

Нагадаємо, що у вересні 2020 року Міністерство оборони України показало новий разовий сухий пайок для військовослужбовців Збройних сил України.

Читайте також