Ще одна закрита справа: нардепка Шол уникла покарання за недостовірне декларування

ВАКС закрив справу через закінчення термінів давності
Головне
Ще одна закрита справа: нардепка Шол уникла покарання за недостовірне декларування
Маргарита Шол
27 Квітня 2023, 18:03
читать на русском

Вищий антикорупційний суд закрив кримінальне провадження за обвинуваченням народної депутатки від фракції "Слуги народу" Маргарити Шол у недостовірному декларуванні. У справі закінчилися строки давності.

Таке рішення 27 квітня ухвалив ВАКС, повідомляє "Слово і діло" з посиланням на джерела в суді.

"Колегія суддів ВАКС задовольнила клопотання сторони захисту про звільнення від кримінальної відповідальності та закриття кримінального провадження за обвинуваченням чинної народної депутатки від фракції "Слуги народу" у недостовірному декларуванні у зв'язку із закінченням строків давності", – сказала керівниця відділу комунікацій ВАКС Олеся Чемерис.

Вона не назвала прізвище обвинуваченої, але, за даними "Слово і діло", йдеться саме про Шол.

Нагадаємо, у січні Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук народну депутатку від партії "Слуга народу" Маргариту Шол. За даними відомства, Шол не вказала в декларації за 2020 рік відомості про оренду квартири на Печерську в Києві. Нардеп підозрюється у декларуванні неправдивої інформації, зазначено в релізі НАБУ.

Довідка: Маргариті Шол 35 років, вона родом з міста Маріуполь. Навчалась у Приазовському державному технічному університеті. На виборах президента України 2019 року була довіреною особою Володимира Зеленського. На момент обрання народним депутатом мала статус безробітної.

Обрана народним депутатом в липні 2019 року за списками партії "Слуга народу". У списках політичної сили проходила під 107 номером з 124 прохідних номерів.

Маргарита Шол має репутацію світської левиці, велика прихильниця салонів краси та фітнес-клубів.

1