Щеплення від коронавірусу в Україні можуть отримати іноземці та біженці - МОЗ

Це пов'язано із п'ятим етапом вакцинації в країні
Важливо
Щеплення від коронавірусу в Україні можуть отримати іноземці та біженці - МОЗ
Вакцина, вакцинація (фото: pexels)
21 Липня 2021, 12:34
читать на русском
В Україні розпочався п'ятий етап вакцинації від коронавірусу, то ж щеплення можуть робити усі охочі, зокрема іноземці та особи зі статутом біженця.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я у Facebook.

Хто може вакцинуватися в Україні? Усі охочі українці старші 18 років, іноземці, які мають посвідку на постійне проживання в Україні, особи, які подалися на статус біженця в Україні або вже отримали цей статус, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що записатися на вакцинацію можна до зручного пункту щеплення чи центру масової вакцинації.

Працівники охорони здоров’я, освіти, соціальної сфери, військові чи працівники державних органів влади можуть звернутися до свого роботодавця, щоб він сконтактував із регіональним координатором і особу вакцинують за місцем роботи.

Колективи з понад 50 осіб, охочих щепитися, можуть викликати мобільну бригаду з вакцинації за місцем роботи за телефоном контакт-центру МОЗ.

До того ж українці, які проживають на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської областей, АР Крим та м. Севастополя, можуть вакцинуватися проти COVID-19 в окремих пунктах щеплення на підконтрольних Україні територіях Донецької, Луганської та Херсонської областей.

Нагадаємо, в Україні щеплення проводять вакцинами Comirnaty/Pfizer-BioNTech, CoronaVac/Sinovac Biotech, AstraZeneca (Covishield, SKBio) та американською Moderna.

1