Що лікує масаж та як часто його слід робити

Масаж тонізує м’язи, активізовує роботу внутрішніх органів та сприяє психологічному розслабленню.
Що лікує масаж та як часто його слід робити
25 Березня 2024, 23:58
читать на русском

Напевно не знайдеться людини, яка б не любила масаж. Ця чудова практика здатна оздоровити організм людини, розслабити, заспокоїти та покращити самопочуття. Втім, дізнаймось, як часто його можна робити.

Про це пише Kinesis Life.

Масаж тонізує м’язи, активізовує роботу внутрішніх органів та сприяє психологічному розслабленню. Він здатен бадьорити, відновлювати сили, знімати втому, стимулювати розумову активність тощо.

Окрім того, масаж стимулює виділення гормонів ендорфіну та серотоніну. Відомо, що серотонін пов’язаний з відчуттям гордості за свої дії та впевненість в собі. А от ендорфін створює відчуття ейфорії, радості та задоволення.

Масаж допомагає зняти біль та розслабити тіло. Практика покращує роботу імунної системи, а після 45-хвилинного сеансу навіть сприяє збільшенню лімфоцитів в організмі, які допомагають захищатися від хвороб.

Для того, щоб справді відчути покращення від масажу, рекомендовано пройти курс не менше 10 сеансів. Якщо ви хочете релаксувати, то можете насолоджуватися розслабляючим масажем хоч кожного дня.

А от лікувальний масаж краще робити через день. Таким чином організм не перевантажиться від больових відчуттів. Якщо ж є певна проблема зі спиною, защемлення нерва чи сольові відкладення, то масажувати тіло можна кожен день.

Втім профілактичний масаж можна робити 1 – 2 рази на місяць. Цього буде достатньо, щоб підтримувати організм в тонусі. Ті, хто активно займаються спортом, можуть відвідувати кабінет масажиста двічі на тиждень.

Читайте також