Що насправді думає народ: в Офісі президента розповіли про анонсоване опитування суспільства 25 жовтня

Опитування дасть можливість кожному громадянину висловитися про те, що справді важливо
Головне
Що насправді думає народ: в Офісі президента розповіли про анонсоване опитування суспільства 25 жовтня
Офіс президента України (фото: УНІАН)
13 Жовтня 2020, 14:44
читать на русском

Українцям поставлять запитання, які "ніхто й ніколи не хотів ставити напряму своїм співгромадянам у нашій країні".

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента України.

Не тільки референдуми можуть використовуватися як засіб безпосереднього впливу громадян на зміст державної політики. Опитування – інший інструмент. У кожного інструменту є свій сенс і юридичне значення, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що запропоноване Президентом загальнонаціональне опитування дасть можливість кожному громадянину висловитися про те, що справді важливо для нашого суспільства, щоб на рівні всієї держави можна було засвідчити суспільну думку без її корегування різними ангажованими "експертами" та політиками з понад 20-річним стажем маніпуляції народними очікуваннями.

Тобто держава ставить прямі запитання суспільству та отримує прямі відповіді без посередників. Саме так працює істинна демократія, - додали в пресслужбі.

В Офісі президента наголошують, що опитування, яке пропонується провести 25 жовтня, на відміну від референдуму, як це визначено для референдуму Конституцією, не матиме прямих юридичних наслідків. Потреба у цій формі безпосередньої демократії зумовлена тим, що зміст політики у державі має визначати народ, а не виключно ті, хто має достатньо медійного впливу та грошей, щоб маніпулювати у своїх особистих інтересах враженням про суспільну думку.

25 жовтня ми дізнаємося про те, що насправді думає народ. А також поставимо ті запитання, які ніхто й ніколи не хотів ставити напряму своїм співгромадянам у нашій країні, - зазначила пресслужба.

Читайте також

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський закликав українців прийти на дільниці 25 жовтня не лише, щоб проголосувати за кандидатів на місцевих виборах, а й відповісти на 5 актуальних запитань, які зараз обговорюються у суспільстві.

1