Щоб у мишей не було стресу: у Львівській залізниці пояснили, навіщо косять траву у снігу (відео)

На Закарпатті залізничників змусили обрізати чагарники вздовж колій попри сніг, якого намело вище коліна
Щоб у мишей не було стресу: у Львівській залізниці пояснили, навіщо косять траву у снігу (відео)
Залізничники косять траву під снігом (скріншот відео)
4 Лютого 2022, 17:13
читать на русском

У "Львівській залізниці" повідомили, що їхні працівники косять траву під час снігу, щоб вберегти від стресу мишей та їжаків.

Про це пише ТСН.

Працівники "Укрзалізниці" кажуть, що і самі не розуміють, чому їх у сніг змусили косити чагарники.  Вони розповіли, що завдання отримали від керівництва ще у січні, коли саме почало мести і хурделити. За місяць, провалюючись у сніг, пройшли з косарками вздовж колій майже 10 кілометрів.

Люди зізнаються, що якби не виконали наказ керівництва, то могли б отримати догани.

Окрім Закарпаття, залізничників з косарками у січні бачили і на Полтавщині, і на Львівщині. Видовище неабияк здивувало оточення.

Проте у "Львівській залізниці" переконані, що зима для обрізання чагарників на коліях підходить якнайкраще. Там пояснили, що від весни по осінь ремонтують самі колії і на косіння часу просто не вистачає. А зимові роботи - мовляв, бережуть від стресу мишей та їжачків

Взимку такі роботи відбуваються відповідно до рекомендацій екологів, адже за таких обставин вдається мінімізувати вплив людини на фауну, - пояснив речник "Львівської залізниці" Андрій Везденко.

Натомість закарпатських залізничників пояснення керівництва не переконують. Бо така робота взимку для них - новина.

Косити, кажуть залізничники, будуть до весни. Адже треба прибрати ще майже 70 кілометрів вздовж колій. І побоюються, що у березні все доведеться починати спочатку. Бо зараз обрізають лише верхів'я чагарників, а все інше надійно сховане під снігом.

Читайте також