Щоби було світло в оселі: як під`єднати лампочку до акумулятора

Такий пристрій забезпечуватиме освітлення до 8 годин
Щоби було світло в оселі: як під`єднати лампочку до акумулятора
Електрична лампа (Фото: pexels)
12 Грудня 2022, 20:36
читать на русском

До автомобільного акумулятора  можна підключати не лише ноутбуки, телефон, різноманітні світлові прилади, в тому числі звичайні лампочки. Таким чином можна забезпечити безперебійне світло протягом восьми годин.

Що потрібно для підключення лампочки до акумулятора:

  • Автомобільний стартерний акумулятор із напругою  не меншою за 12V. Для зарядки акумулятора звичайно потрібний автомобільний зарядний пристрій.
  • Інвертор для перетворення напруги 12V на 220. Для заряджання смартфонів, ноутбуків, павербанків, ламп достатньо  інвертора до 400-500 Вт.
  • Звичайна лампочка на 220V, можна використовувати енергоощадну.
  • Для під'єднання лампочки подовжувач з однією виделкою та патроном.
  • Затискачі - крокодили, призначення яких якраз з'єднати акумулятор з інвертором - перетворювачем напруги. Одним кінцем, гніздом вони підʼєднуються до інвертора, а затискачами кріпляться до клем акумулятора. Якщо інвертор йде у комплекті із затискачами, купувати їх окремо не потрібно.

Як приєднати лампочку до акумулятора

Під'єднайте затискачі до інвертора.  "Крокодили"з'єднайте з інвертором за допомогою спеціального гнізда, тією стороною, яка входить у гніздо. Якщо інвертор з "крокодилами", це робити не потрібно,  переходьте до наступного кроку.

Приєднати інвертор  до клем акумулятора за допомогою "крокодилів" - затискачів, схожих на прищіпку. Дуже важливо, правильно під'єднати прищіпки за полюсами, підказкою є колір затискачів.

Завершальний крок — увімкнення  лампочки. Для цього вставте виделку продовжувача в гніздо  інвертора. До іншого краю, де патрон, вкрутіть лампочку.

Переконайтесь, що клеми акумулятора міцно зафіксовані. Обов’язково вмикайте спочатку інвертор, а потім лампочку.

Нагадаємо, Україна зможе відмовитись від світла за графіками не раніше кінця березня 2023 року. Це трапиться, якщо зиму та початок весни Україна проживе в стабілізаційних графіках.

Читайте також