Шість років в'язниці отримала суддя Броварського міськрайонного суду

У корупціонерки конфіскували авто та земельну ділянку
Шість років в'язниці отримала суддя Броварського міськрайонного суду
Суд (фото: ВАКС / Facebook)
3 Червня 2021, 14:33
читать на русском

Вищий антикорупційний суд оголосив обвинувальний вирок судді Броварського міськрайонного суду Київської області.

Як повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, колегія суддів ВАКС визнала суддю винуватою в отриманні тисячі євро неправомірної вигоди за ухвалення рішення щодо повернення вилученого майна в межах справи про адміністративне правопорушення (тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України).

Повідомляється, що згідно з вироком суду, судді призначено покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з конфіскацією належного їй автомобіля та земельної ділянки, а також позбавленням права обіймати посади, пов’язані зі здійсненням правосуддя, строком на 3 роки.

Вирок Вищого антикорупційного суду може бути оскаржений впродовж 30 днів з моменту його проголошення.

Нагадаємо,

6 квітня стало відомо, що Національне антикорупційне бюро затримало "на гарячому" при отриманні ста тисяч доларів хабаря рідного брата судді Павла Вовка. За попередньою версією, гроші призначалися для самого голови ОАСК Павла Вовка.

У НАБУ зазначили, що під час обшуку виявлені великі обсяги іноземної готівки: понад 3,7 млн доларів США, 840 тисяч євро, 20 тисяч фунтів, 230 тисяч грн і 100 шекелів.

Читайте також