Шкарлет хоче повернути учнів випускних класів до шкіл

Учні 9-х та 11-х класів після локдауну повернуться до змішаної форми навчання
Важливо
Шкарлет хоче повернути учнів випускних класів до шкіл
комп’ютер Фото: Рexels
19 Січня 2021, 10:22
читать на русском

Повернення учнів випускних 9-х та 11-х класів до повноформатного навчання є вкрай необхідним та важливим. Про це заявив міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет у своєму Telegram-каналі.

За його словами, вчителі мають перестороги з приводу відсутності очного спілкування з учнями. Також хвилюються батьки та школярі, які протягом поточного навчального року готуються до ЗНО та ДПА переважно в дистанційній формі.

Після завершення посилених карантинних заходів, за сприятливої санітарно-епідемічної ситуації, учні випускних класів повернуться до змішаної форми навчання. В областях, де показники захворюваності на СOVID-19 будуть контрольованими, порушуватиму питання про повернення школярів 9-х та 11-х класів за парти, – зазначив міністр (досьє Шкарлета).

Читайте також

Він додав, що розглядається питання повноформатного або змішаного навчання для школярів інших класів. Відповідно, тривають відповідні консультації з міністром охорони здоров’я Максимом Степановим та головним державним санітарним лікарем Віктором Ляшком (досьє Віктора Ляшка).

Нагадаємо, раніше міністр освіти та науки України заявляв, що після завершення посиленого карантину учні молодших класів можуть повернутися до очної форми навчання, учні середньої школи – до змішаної форми навчання.

1