Шкарлет назвав найзатребуваніші професії загальнодержавного значення

Загальний обсяг державного замовлення у 2022 році становить понад 188 тис. осіб
Важливо
Шкарлет назвав найзатребуваніші професії загальнодержавного значення
Університет, студенти Фото: Pexels
8 Липня 2022, 23:08
читать на русском

На засіданні уряду затверджено обсяги державного замовлення на навчання у закладах фахової передвищої та вищої освіти у 2022 році.

Про це заявив міністр освіти й науки Сергій Шкарлет у Telegram.

За його словами, для повоєнної відбудови спільно з Міністерством економіки України визначено пріоритетні галузі для підготовки фахівців найзатребуваніших спеціальностей, зокрема тих, що мають загальнодержавне значення.

Насамперед це інженерно-технічні, педагогічні та природничі — так звані спеціальності шостого технологічного укладу.

Загальний обсяг державного замовлення у 2022 році становить понад 188 тис. осіб. Показник прийому за денною формою здобуття освіти встановлений в обсязі майже 173 тис. осіб, - зазначив він.

Шкарлет зазначив, що структура державного замовлення на підготовку фахових молодших бакалаврів, молодших бакалаврів, бакалаврів та магістрів враховує теперішню ситуацію в Україні, а також перспективу звільнення тимчасово окупованих територій.

Для відновлення регіонів та територій, що постраждали від агресії рф, передбачено підготовку фахівців для відбудови інфраструктури та створення умов для діяльності усіх суб’єктів господарювання.

Постанова також враховує спрощений порядок вступу у 2022 році осіб із ТОТ, зокрема, здобувачів освіти, які розпочали навчання у минулих роках на контракті, а також передбачає переведення на місця державного замовлення за рахунок вакантних місць.

Нагадаємо, що у новому навчальному році батьки самі зможуть обирати формат навчання дітей у школах.