Шкарлет: освітянам і працівникам УЦОЯО підвищать зарплату

Працівники УЦОЯО наразі мають середньомісячний посадовий оклад у розмірі 10 тисяч гривень
Головне
Шкарлет: освітянам і працівникам УЦОЯО підвищать зарплату
Сергій Шкарлет (фото: УНІАН)
19 Жовтня 2020, 08:12
читать на русском

Т.в.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет повідомив про підвищення рівня заробітної плати освітянам, зокрема, і працівникам УЦОЯО.

У своєму Telegram-каналі очільник МОН повідомив, що  протягом останніх місяців він "наполегливо намагався" забезпечити якісну роботу Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) та регіональних центрів, які, власне, і проводять ЗНО.

Важливим питанням у цьому контексті є підвищення рівня заробітної плати освітянам, зокрема і працівникам УЦОЯО. Методисти центру виконують величезну та відповідальну роботу, опрацьовують мільйони документів випускників, вчасно готують дані, сумлінно підтримують роботу інформаційної системи, а мають середньомісячний посадовий оклад у розмірі 10 тисяч гривень, спеціалісти – по 9 тисяч гривень на місяць, - заявив Шкарлет.

Читайте також

За його словами, 300 працівників системи УЦОЯО щорічно забезпечують можливість справедливого вступу до закладів вищої освіти 300 тисяч абітурієнтів.

Я двічі звертався до Міністерства фінансів з пропозицією погодити проєкт рішення щодо підвищення заробітної плати, але питання "зависало" у "владних" коридорах, - заявив він.

Шкарлет звернув увагу на те, що "керівник Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти отримує 106 тисяч гривень на місяць, але агентство досі не спромоглося ані оприлюднити Доповідь про якість вищої освіти, ані підготувати та затвердити Положення про Апеляційний комітет, ані вчасно виплатити зарплату своїм же "простим" експертам".

1