Шкарлет пообіцяв освітянам двічі підвищити зарплати

Міносвіти знайшло можливість збільшити посадові оклади всіх працівників бюджетної сфери
Шкарлет пообіцяв освітянам двічі підвищити зарплати
Сергій Шкарлет (фото: сайт МОН)
24 Листопада 2020, 10:55
читать на русском

Зарплати освітян зростатимуть, всупереч "необґрунтованим рішенням минулої влади" та економічним труднощам через пандемію коронавірусу. Про це виконувач обов`язків міністра освіти та науки України Сергій Шкарлет написав у своєму Telegram-каналі

Цьогоріч знайдено можливість збільшити посадові оклади всіх працівників бюджетної сфери, зокрема педагогічних, науково-педагогічних і наукових працівників, із 1 вересня 2020 року на 5,8%, - повідомив в.о. міністра (досьє Шкарлета).

Він нагадав, що уряд схвалив, і парламент у першому читанні вже розглянув проєкт Державного бюджету України на 2021 рік, яким передбачено на галузь освіти 173,8 млрд гривень.

Читайте також

Це на 34 млрд грн більше, ніж цьогоріч, - зазначив Шкарлет.

Міністр повідомив, що у проєкті держбюджету вказано, що посадові оклади працівників за Єдиною тарифною сіткою у 2021 році збільшуватимуться двічі: з 1 січня та з 1 липня.

Отже, із січня 2021 року розміри посадових окладів (ставок заробітної плати) працівників бюджетної сфери, в тому числі галузі освіти і науки, збільшаться на 20%, а з липня – ще на 8,3%. Це збалансований і фінансово забезпечений проєкт бюджету. Тобто кошти на таке збільшення посадових окладів і заробітних плат на 2021 рік передбачені. Працюємо над тим, щоб знайти можливість додатково підвищувати рівень зарплат освітян, - зазначив він.

Раніше Міністерство освіти і науки України повідомляло, що зарплати викладачів професійної та фахової передвищої освіти будуть поступово збільшені у 2021 році.

Про скандали у Міністерстві освіти та про його нинішнього очільника Сергія Шкарлета читайте у нашому матеріаліПолітичний хамелеон, плагіатор і майже європеєць: усе про скандали міністра Шкарлета.

1