Шкарлет повідомив, як навчатимуться діти при адаптивному карантині

За "червоного" рівня епіднебезпеки учні старшої школи підуть на "дистанційку"
Важливо
Шкарлет повідомив, як навчатимуться діти при адаптивному карантині
Школяр на дистанційному навчанні (фото: pexels)
17 Лютого 2021, 15:03
читать на русском

З метою попередження та зменшення ризиків зараження коронавірусом уряд ухвалив нові зміни, які стосуються рівнів епідемічної небезпеки.

У зв'язку з цим міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет повідомив, як буде організовано навчальний процес у школах.

За його словами, з 22 лютого на всій території України встановлюється "жовтий" рівень, відповідно до якого забороняється відвідування закладів освіти здобувачами освіти в разі, коли на самоізоляції через контакт із пацієнтом з підтвердженим діагнозом COVID-19 перебуває понад 50% здобувачів освіти та персоналу закладу освіти.

Також заборонено проведення масових заходів (вистав, свят, концертів) за участі здобувачів освіти з більш ніж однієї групи/класу та за присутності глядачів (відвідувачів).

Міністр уточнив, що "червоний" рівень епідемічної небезпеки визначається рішенням Державної комісії з питань ТЕБ та НС за ініціативи Міністра охорони здоров’я.

Читайте також

У разі встановлення "червоного" рівня епідемічної небезпеки продовжуватимуть роботу дитсадки та спеціальні заклади освіти, учні 1-4 класів навчатимуться у звичному режимі. Для всіх інших здобувачів освіти запроваджуватиметься дистанційне навчання. Моя позиція щодо очного навчання учнів початкової школи залишається незмінною. І я дякую колегам, які врахували та підтримали пропозиції не лише МОН, а й батьків та освітян, – зазначив Шкарлет.

Нагадаємо,  з 22 лютого, Україна повернеться до моделі адаптивного карантину. Рішення ухвалено на засіданні уряду.

Карантин в Україні - Шкарлет повідомив, як працюватимуть школи з 22 лютого

1