Шкарлет розповів про зміну тривалості навчання у школі

Повернення до десятирічки не планується
Шкарлет розповів про зміну тривалості навчання у школі
Сергій Шкарлет (фото: УНІАН)
11 Листопада 2020, 09:15
читать на русском

Виконувач обов’язків міністра освіти та науки Сергій Шкарлет заявив, що відмова від 12-річної шкільної освіти – це абсолютний фейк.

Про це він повідомив у Telegram.

Шкарлет зазначив, що у жодному разі не передбачається повернення десятирічки.

Для мене є абсолютно зрозумілим, чому саме 12-річна система. Це загальноєвропейська тенденція. Наприклад, у Німеччині, в деяких федеральних землях, дитина не зможе вступити до магістратури, якщо в неї попередньо немає 15,5 років навчання: 12 років школи і 3,5 роки бакалаврату, - сказав він.

Читайте також

Він додав, що періодично змушений спростовувати інформаційні фейки про зміну тривалості загальної середньої освіти. А передусім діалог повинен вестись із батьками, які, на відміну від освітян, все ще мають більше запитань, ніж відповідей про 12-річну школу.

Наприклад, перебуваючи у відрядженнях в регіонах та спілкуючись з батьками школярів, неодноразово чув обурення з приводу того, що діти будуть закінчувати школу у 18-19 років, - зазначив міністр.

Шкарлет наголосив, що у деяких країнах ЄС навчання розпочинають із 5 років і закінчують у 17.

Нагадаємо, що виконувач обов’язків міністра освіти та науки Сергій Шкарлет отримав офіційне попередження представництва Європейського Союзу в Україні про небезпеку змін у міністерстві, які руйнують проведені раніше реформи.