Шкарлет скасував ДПА для українських учнів

Міносвіти продовжило терміни реєстрації учасників ЗНО-2022
Головне
Шкарлет скасував ДПА для українських учнів
Шкільна дошка, крейда, школа Фото: Pexels
28 Лютого 2022, 20:12
читать на русском

Через ситуацію в Україні, яка потерпає від широкомасштабної війни з боку Російської Федерації, в Україні звільнено від проходження Державної підсумкової атестації учнів.

Про це повідомив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет.

Він повідомив, що підписав наказ, яким звільнено від проходження Державної підсумкової атестації учнів, які завершують здобуття початкової та базової загальної середньої освіти у 2021/2022 навчальному році.

Такі дії вимушені, адже головне сьогодні – це збереження здоров’я та життя учасників освітнього процесу в умовах воєнного стану, – зазначив міністр.

Він також підписав наказ, яким внесено зміни до Календарного плану проведення та організації Зовнішнього незалежного оцінювання у 2022 році.

Відтепер реєстрація учасників ЗНО-2022 триватиме до 9 квітня.

Шкарлет повідомив, що до МОН почали надходити звернення від педагогічних працівників щодо примушування з боку окремих керівників закладів освіти до написання заяв про відпустки без збереження заробітної плати у зв’язку із введенням в Україні правового режиму воєнного стану.

Наголошую на тому, що міністерство категорично забороняє керівникам органів управління освітою та/або керівникам закладів освіти примушувати педагогічних та інших працівників до написання заяв про відпустку без збереження заробітної плати. Відповідного листа з проханням роз'яснити цю позицію керівникам закладів освіти та педагогічним працівникам вже направлено керівникам обласних управлінь (департаментів), - зазначив очільник МОН.

Він також сказав, що працівникові може бути надано відпустку лише за добровільним бажанням або його може бути звільнено відповідно до вимог трудового законодавства.

Нагадаємо, в25 лютого Шкарлет всім закладам освіти рекомендував припинити освітній процес та оголосити канікули на два тижні.

Читайте також

1