Школярі чотирьох міст України будуть навчатися влітку

Окремі пoчаткoві шкoли продовжать освітній процес до 14 чеpвня
Головне
Школярі чотирьох міст України будуть навчатися влітку
освіта Фото: Gustavo Fring з Pexels
14 Травня 2021, 06:12
читать на русском

У Черкасах, Сумах, Хмельницькому і Кропивницькому школярі навчатимуться влітку.

Про це повідомляє сайт Міносвіти "Нова українська школа".

Так, навчання закінчиться:

  • у Сумах – 11 червня;
  • у Черкасах – 8 червня;
  • у Хмельницькому – 11 червня;
  • деякі початкові школи Кропивницького будуть навчатися до 7 або 14 червня.

У Сумах планується завершити навчальний період 11 червня. Сумське видання "Данкор онлайн" повідомляє, що начальниця міського управління освіти Антоніна Данильченко пояснила це тим, що навчальний процес повинен тривати не менше 175 робочих днів, а канікули не менше 30 днів. А восени вони тривали на тиждень більше. Тому 11 червня буде останнім навчальним днем.

Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради повідомляє, що навчальний рік у черкаських школах завершиться 8 червня.

Департамент освіти та науки Хмельницької міської ради рекомендує школам міста закінчити навчання 11 червня. Учні 1-4 класів у період з 31 травня по 11 червня організують навчальний процес за допомогою екскурсій, навчально-пізнавальної практики.

Що стосується учнів старших класів, котрі весь квітень навчались дистанційно, то у них буде ще місяць, щоб у класно-урочній формі навчання закріпити знання, отриманні під час дистанційного навчання, - повідомила журналістам ТРК "Місто" директор Департаменту освіти та науки Надія Балабуст.

У Хмельницькому учні шкіл повернулися до очного навчання 11 травня, передає "Точка доступу".

За словами начальниці управління освіти міської ради Лариси Костенко, до очного навчання повертаються усі школи та дитячі садочки. Деякі групи в дитячих садочках будуть закриті, бо там є хворі.

Вона повідомила, у 20-х числах травня учні 11 класів завершать навчальний рік. Початкова школа в деяких закладах буде навчатися до 7 або до 14 червня - це залежить від того, скільки заклад перебував на карантині.

Раніше у Міністерстві освіти і науки України роз`яснили, чи можуть школярам продовжити навчання влітку, аби надолужити згаяне через коронавірусні обмеження.

Читайте також