Шмигаль не виключає введення в Україні локдауну

Прем'єр пояснив рішення уряду про карантинні зимові канікули
Шмигаль не виключає введення в Україні локдауну
Денис Шмигаль (фото: УНІАН)
10 Грудня 2020, 09:29
читать на русском

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль пояснив рішення уряду щодо введення посилених карантинних обмежень з 8 по 24 січня.

За його словами, таким чином влада має намір знизити контакти та пересування людей для зменшення захворюваності на коронавірус.

Зробити зимові канікули, назвемо це так. Вони й так будуть відбуватися. Тобто невеликими коригуваннями можна буде досягти колосального результату... Фактично, це такий баланс..., який дасть змогу країні пройти більш м’яко обидві кризи: і коронакризу, пов’язану з епідемією, і економічну кризу, - зазначив Шмигаль.

Читайте також

В інтерв'ю "Укрправді" глава уряду (досьє Шмигаля) розповів, що карантин вихідного дня влада не запозичувала.

Ми розробили (це рішення. - ред.) самі. Це фактично був український продукт, ми його прорахували, на сьогодні ним починають користуватися європейські країни. Він не був покликаний зменшити рівень захворювання, його задача – стабілізувати цей рівень. Щоб ми могли протягнути до кінця грудня-початку січня, коли можна без шкоди для економіки запровадити більш жорсткі карантинні обмеження, - розповів Шмигаль.

Також глава уряду не виключає, що локдаун в Україні таки буде введено, оскільки не можна допустити, щоб "медична система впала" через стрімке збільшення хворих.

І тому рано чи пізно в нас все одно прийде час, коли ми будемо вимушені запроваджувати локдаун, щоб дати трошки передихнути лікарям, - сказав він.

Нагадаємо, 9 грудня Кабінет міністрів України ухвалив рішення ввести в Україні посилені карантинні обмеження. З 8 по 24 січня (включно) українців чекатимуть "зимові канікули заради безпеки".

Карантин зимових канікул

Карантин зимових канікул Фото: сайт уряду

Читайте також наш матеріал: Епідеміолог, економіст та політолог - про введення післяноворічного локдауну

1