В Україні вводяться посилені карантинні обмеження - рішення уряду

З 8 по 24 січня українців чекатимуть "зимові канікули заради безпеки"
Головне
В Україні вводяться посилені карантинні обмеження - рішення уряду
Фото: УНІАН
9 Грудня 2020, 15:53
читать на русском

Кабінет міністрів України ухвалив рішення ввести в Україні посилені карантинні обмеження. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду.

За його словами, з 8 по 24 січня (включно) українців чекатимуть "зимові канікули заради безпеки".

За словами Шмигаля (досьє Дениса Шмигаля), таке рішення уряд ухвалив за результатами трьох тижнів обговорень з представниками бізнесу, з місцевою владою, епідеміологами.

"Зимові канікули заради безпеки" робляться для того, щоб не допустити розгортання нової потужної хвилі захворюваності, яка може наступити, зокрема, і після новорічних свят. Посилені карантинні обмеження будуть запроваджуватися для того, щоб розірвати ланцюг захворюваності, який може сформуватися протягом свят, - зазначив він.

Читайте також

Також прем'єр повідомив, що передбачатимуть "зимові канікули заради безпеки":

  • заборона роботи кафе, ресторанів, барів (крім доставки та замовлень на винос);
  • кінотеатрів, театрів;
  • фітнес-клубів, спортивних залів, басейнів;
  • торговельно-розважальних центрів (дозволятиметься торгівля продуктами харчування, ліками, ветпрепаратами, товарами особистої гігієни та побутовою хімією);
  • заборона торгівлі непродовольчими товарами;
  • будь-яких розважальних, спортивних чи культурних масових заходів;
  • будуть відправлені на канікули всі заклади освіти, крім дитячих садочків.

Водночас з обмеженнями помаранчевої зони, зазначив Шмигаль, продовжить працювати громадський транспорт, аби люди могли їздити на роботу на ті підприємства, що працюватимуть в період посиленого карантину. Також працюватимуть продуктові магазини, аптеки, банки, поштові оператори, готелі.

Читайте також

Нагадаємо, днями прем’єр-міністр повідомив, що завдяки запровадженню карантину вихідного дня за минулий тиждень кількість хворих на COVID-19 суттєво зменшилася.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив про зменшення кількості хворих на COVID-19 вперше за весь час.

Натомість голова Держспоживслужби Києва Олег Рубан заявив, що в Україні не спостерігається зниження виявлених випадків коронавірусу, а навпаки є тенденція до зростання.