Голова Держспоживслужби спростував заяви Степанова та Шмигаля про покращення ситуації з COVID-19

Рубан заперечив заяву Степанова про позитивну динаміку
Головне
Голова Держспоживслужби спростував заяви Степанова та Шмигаля про покращення ситуації з COVID-19
Коронавірус (фото: pexels)
7 Грудня 2020, 14:59
читать на русском

Голова Держспоживслужби Києва Олег Рубан заявив, що в Україні не спостерігається зниження виявлених випадків коронавірусу, а навпаки є тенденція до зростання.

На його думку, для покращення ситуації необхідно посилювати карантин і вводити локдаун.

Як заявив глава Держспоживслужби Києва в ефірі каналу "Україна 24", єдиною причиною зменшення кількості нових випадків є зниження тестування на вихідних.

Це суб'єктивна причина через зменшення тестувань, в суботу та неділю завжди йде зниження зафіксованих випадків. Що стосується об'єктивного показника — це госпіталізації хворих з важкою і середньою формою, їхня кількість незмінно висока, і йдеться до зростання, а не до зниження. Тому говорити про покращення ситуації сьогодні — протиріччя будь-якої епідеміологічної науки. Тому нині є дійсно складна ситуація в країні, то впровадження обмежувальних заходів необхідне, - сказав Рубан.

За його словами, за такого стрімкого зростання захворюваності, "сьогодні необхідно вводити обмеження у всій країні".

Читайте також

Локдаун у нас був тільки навесні, в березні, квітні та травні. Сьогодні ми говоримо про посилені обмежувальні заходи, які доречні, доцільні та приведуть до зниження захворюваності, - пояснив свою думку Рубан.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Денис Шмигаль (досьє Шмигаля) повідомив, що завдяки запровадженню карантину вихідного дня за минулий тиждень кількість хворих на COVID-19 суттєво зменшилася.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив про зменшення кількості хворих на COVID-19 вперше за весь час.

За словами глави МОЗу (досьє Максима Степанова) зазначив, що за минулий тиждень захворіло всього 89 322 людини. Міністр наголосив, що, починаючи з кінця серпня, в Україні вперше отримали зменшення кількості хворих у порівнянні з позаминулим тижнем.

1