Шмигаль погодився з Байденом, що Путін убивця

Доказом цього глава уряду вважає російську агресію на Донбасі
Важливо
Шмигаль погодився з Байденом, що Путін убивця
Денис Шмигаль (Фото: УНІАН)
22 Березня 2021, 17:09
читать на русском

Прем`єр-міністр України Денис Шмигаль погодився із президентом США Джо Байденом щодо того, що президент Росії Володимир Путін – убивця.

Про це Шмигаль сказав в інтерв’ю німецькій газеті "Handelsblatt", текст якого розміщений на сайті КМУ.

На запитання журналіста, чи вважає прем`єр-міністр України правильним твердження президента США про те, що Путін – убивця, Шмигаль відповів, що підтримує Байдена.

Геополітична ситуація наразі не проста. Коронавірусна криза це тільки підсилює. Відповідно емоційними є настрої. Але з огляду на те, що Україна змушена вже сьомий рік поспіль протистояти російській агресії, внаслідок якої загинули понад 10 тисяч людей, я можу лише сказати: Я підтримую такі формулювання Джо Байдена, - ствердно сказав Шмигаль.

На зауваження журналіста про те, що незвичним є говорити у такому гострому тоні щодо інших державних лідерів, Шмигаль відповів, що його не здивувала подібна реакція Байдена.

Ні, згадайте візит Високого представника ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозепа Борреля до Москви. Тоді Європа ще раз побачила справжнє обличчя Москви, як Росія ставиться до Європи та решти світу. Це повинно вплинути на ставлення цивілізованого світу, наприклад країн Групи Семи, до Росії, - підкреслив Шмигаль.


Контекст. 17 березня президент США Джозеф Байден в інтерв'ю телеканалу ABC ствердно відповів на питання журналіста Джорджа Стефанопулоса, чи вважає він президента РФ Володимира Путіна "вбивцею". Також президент США упевнений в тому, що Путін "заплатить" за втручання в американські вибори.

Наступного дня президент Росії Володимир Путін відповів президенту США Джо Байдену, який назвав його вбивцею: "Хто як обзивається, той так і називається".