Шмигаль розказав, як Україна буде залучати інвестиції

Прем’єр-міністр вважає, що для успішного залучення зовнішніх та внутрішніх інвестицій потрібні три інструменти
Шмигаль розказав, як Україна буде залучати інвестиції
Денис Шмигаль Фото: kmu.gov.ua
7 Жовтня 2020, 18:16
читать на русском

Для успішного залучення зовнішніх та внутрішніх інвестицій потрібні три інструменти: інвестиційна інфраструктура, інвестиційний клімат і інвестиційні можливості. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час круглого столу з питань стимулювання та розвитку інвестиційної діяльності в Україні.

Шмигаль зауважив, що інвестиційна інфраструктура, інвестиційний клімат та інвестиційні можливості — це три кити, на яких тримається та розвивається інвестиційна діяльність у будь-якій країні.

Читайте також

Потенціал можливостей в Україні величезний. Одна з них, над якою працює Уряд, — це приватизація державних підприємств. Цього року від приватизації ми отримали вже більше, ніж за останні два роки разом. При цьому ми чітко визначаємо три основні умови приватизації: нові робочі місця, сплата податків та додаткові інвестиції, — підкреслив глава уряду.

Прем’єр-міністр зазначив, щоуряд активно користується інструментом державно-приватного партнерства, повідомляє пресслужба Кабміну.

Це стосується практично всіх інфраструктурних об’єктів: порти, вокзали, дорожнє господарство. Тут є великий попит і у внутрішніх, і у зовнішніх інвесторів, — сказав Денис Шмигаль.

Читайте також

Ключову роль у залученні капіталу, за словами очільника уряду, відіграє інвестиційна інфраструктура.

Як зазначив Денис Шмигаль, у контексті інвестиційної інфраструктури, розглядається низка законопроектів, серед яких так званий закон про "інвестиційних нянь", що створює відповідний супровід для великих інвестицій.

Покращення інвестиційного клімату, за словами прем’єр-міністра, включає боротьбу з корупцією, спрощення ведення бізнесу, підняття України в міжнародних рейтингах, завершення судової реформи й забезпечення справедливого правосуддя для інвесторів.