На саміті Україна-ЄС підписали угод загалом на 390 млн євро - Шмигаль

Серед них 3 угоди з ЄС та 2 - з Європейським інвестиційним банком
На саміті Україна-ЄС підписали угод загалом на 390 млн євро - Шмигаль
Саміт Україна-ЄС

В рамках саміту Україна-Європейський Союз сторони підписали угоди на загальну суму 390 мільйонів євро. Серед них 3 угоди з ЄС та 2 - з Європейським інвестиційним банком.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Так, з ЄС були підписані угоди:

  • 10 млн євро в рамках "Кліматичного пакета для стабільної економіки в Україні" будуть направлені на різні заходи з розвитку економіки.
  • 30 млн євро в рамках "Програми ЄС "Міцні регіони" будуть виділені на допомогу східним областям України для подолання негативних наслідків пандемії та російської агресії.
  • 20 млн євро будуть спрямовані на розвиток сприятливого середовища для роботи громадянського суспільства і залучення його до політичних процесів.

Читайте також

З Європейським інвестиційним банком були укладені угоди:

  • 300 млн євро в рамках угоди про фінансування проєкту "Енергоефективність громадських будівель в Україні" будуть спрямовані на удосконалення процесу термомодернізації громадських будівель в Україні;
  • 30 млн євро позики, передбачені гарантійною угодою "Логістична мережа (Модернізація і цифровізація Укрпошти)" підуть на закупівлю сортувального обладнання та створення трьох сортувальних об'єктів (зокрема, будівництво хаба у Львові) і 22 сортувальних депо в цілому і на впровадження систем автоматичного відстеження пересування вантажів.

Читайте також

У Брюсселі 6 жовтня розпочався саміт Україна-ЄС. На ньому обговорюють ситуацію на Сході, повернення Криму, реформи в Україні та пандемія коронавірусу.

Цей захід став першим від початку пандемії двостороннім самітом у Брюсселі, що відбувається наживо. Участь у ньому бере голова Європейської ради Шарль Мішель. Долучився також і голова європейської дипломатії Жозеп Боррель. Україну представляє президент Володимир Зеленський.

14 вересня повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський підписав закон про ратифікацію Меморандуму та Кредитної угоди між Україною та Європейським Союзом, який передбачає отримання макрофінансової допомоги ЄС у сумі до 1,2 млрд євро.

Україна отримає другий кредитний транш, якщо виконає всі умови, які будуть обговорюватися на саміті Україна - ЄС у жовтні.

1