Зеленський розказав, чого очікує від саміту Україна-ЄС

Важливо
6 Жовтня, 12:53 697
читать на русском
 На саміті Україна-ЄС, який пройде сьогодні в Брюсселі, розглядатимуть три важливі питання - санкції, вакцину та доступ до ринків.
Про це в інтерв'ю виданню Politico Europe розповів президент України Володимир Зеленський.
Якщо говорити неформальною мовою, санкції – це питання номер один, - заявив він.
Зеленський додав, що підтримка нашого суверенітету й територіальної цілісності з боку ЄС залежить від потужної санкційної політики, спрямованої проти агресії Російської Федерації.
Другим важливим питанням є участь України в питаннях розробки вакцин.
У нас, на жаль, поки немає вакцини, але ми хочемо її отримувати, ми підготовлені з точки зору виробництва вакцини. У нас є підприємства, які готові допомагати, коли нам передадуть вакцини, - підкреслив Зеленський.
Ще одним важливим питанням, за його словами, є доступ до ринків.
 Нам дуже важлива економічна підтримка ЄС після того, як багато років економіка України була спрямована на імпорт та експорт товарів з/у Росію. Від початку війни майже весь експорт України було переформатовано на країни ЄС, - зазначив президент.
За його словами, курс України незмінний – стати членом Євросоюзу. Уряд хоче, щоб ЄС підтримував країну у час ковіду та кризи.
Зеленський переконаний, що Україна "дуже гарно підготовлена до цього стратегічно важливого саміту Україна – ЄС".
Нагадаємо, що у рамках саміту Україна-ЄС, який відбудеться в Брюсселі 6 жовтня, Київ і Євросоюз укладуть три угоди на суму 60 млн євро.
1