Шмигаль розповів, чи отримає Україна черговий транш від МВФ

В країні працює місія МВФ, яка розглядає питання про тарифи та спроможність бюджету
Шмигаль розповів, чи отримає Україна черговий транш від МВФ
Денис Шмигаль Фото: kmu.gov.ua
15 Січня 2021, 10:06
читать на русском

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, чи вплине занепокоєння фіксованим тарифом на газ у Міжнародному валютному фонді (МВФ) на можливість отримати Україною черговий транш. Про це він повідомив в етері телеканалу "1+1".

За словами Шмигаля, наразі в Україні працює місія МВФ, яка займається розглядом питання про вплив рішень про тарифи на спроможність бюджету України виконати свої зобов'язання перед громадянами й партнерами. Прем'єр все ж впевнений, що Україна отримає черговий транш.

Це рішення фактично не впливає на спроможність бюджету. Ми продовжуємо розмову з МВФ. Вони занепокоєні, переживають, щоб не повернулося державне тарифне регулювання. Ні. Ми будемо працювати на ринку газу, на ринку електроенергії. У цьому випадку ці заходи спеціалізовані до того, щоб захистити українців від біржових коливань. Ми розробимо річний продукт, який захистить громадян від непередбачуваних коливань, - сказав він.

Читайте також

Шмигаль (досьє Дениса Шмигаля) додав, що держава обмежила верхню межу ціни в межах ринкової, утім, МВФ спокійно до цього ставиться. На його думку, абсолютно нормально порахувати спроможність українського бюджету.

Нагадаємо, що 14 січня прем`єр-міністр України Денис Шмигаль та члени українського уряду провели зустріч з представниками Міжнародного валютного фонду щодо ціни на газ. Шмигаль наголосив, що позиція Кабміну є незмінною: ринок газу в Україні має працювати.

1