Для України стратегічно важливою є співпраця з МВФ

Іншого варіанту країна не розглядає
Для України стратегічно важливою є співпраця з МВФ
Фото: НБУ
9 Листопада 2020, 20:26
читать на русском

Голова Національного банку України Кирило Шевченко зустрівся з головою місії Міжнародного валютного фонду в Україні Іванною Владковою Голлар, аби продовжити співпрацю.

Про це повідомляється на сайті НБУ.

Продовження співпраці з МВФ є стратегічно важливим для України. Іншого варіанту ми не розглядаємо. Ми готові до роботи місії у найкоротші терміни, - наголосив голова Нацбанку.

Він підкреслив, що НБУ продовжує впроваджувати реформи у фінансовому секторі та виконувати зобов’язання перед міжнародними партнерами.

Читайте також

Національний банк виконує взяті на себе зобов’язання в межах програми Stand-by. Ми зберігаємо послідовну монетарну політику, дотримуємося режимів інфляційного таргетування та гнучкого курсу гривні, а також посилюємо реформу корпоративного управління в державних банках. Крім того, НБУ працює над скороченням частки проблемних кредитів банків. Зокрема, наприкінці червня Рада фінансової стабільності ухвалила трирічні плани зниження проблемних кредитів у державних банків, - зазначив Шевченко.

Співрозмовники також також обмінялися поглядами щодо викликів, які стоять перед українською та світовою фінансовою системою через пандемію COVID-19.

Нагадаємо, що у кінці жовтня НБУ повідомляв, що одним із головних чинників послаблення гривні була активізація попиту імпортерів на валюту восени.

1