Шмигаль розповів про створення фондового ринку в Україні

У кінці січня уряд планує підписати відповідний меморандум
Шмигаль розповів про створення фондового ринку в Україні
Денис Шмигаль (фото: facebook.com/dshmyhal)
22 Січня 2021, 11:57
читать на русском

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, коли в Україні зможе з'явитись фондовий ринок. Наступного тижня уряд очікує підписання меморандуму про його створення.

Про це він повідомив під час публічного обговорення проєкту Національної економічної стратегії-2030.

Глава уряду (досьє Дениса Шмигаля) зазначив, що в уряді вже підготували відповідний меморандум про створення фондового ринку. Наступного тижня його можливо підпишуть.

Є відповідний таймлайн, як він буде створюватися. Це непростий процес, але його потрібно починати, щоб рано чи пізно він закінчився, - сказав Шмигаль.

Раніше глава Кабінету Міністрів Денис Шмигаль заявляв, що Україні потрібен цивілізований фондовий ринок.

Читайте також

За його словами, зараз є презентація, підготовлена Національною комісією з цінних паперів і фондових ринків спільно з USAID, ЄБРР та Американською торговою палатою. Вони готові виділити фінансування, однак, там величезний масштаб роботи.

Лише після підписання меморандуму розпочнеться його впровадження. В уряді також сподіваються, що нормальний фондовий ринок запрацює вже через рік. Однак там величезна кількість законодавчої роботи, тому, з урахуванням всіх нюансів бюрократії, для повноцінної роботи може знадобитися три роки.

1