Шмигаль розповів про закупівлю літаків для національної авіакомпанії

В Україні хочуть створити компанію – національного авіаперевізника
Головне
Шмигаль розповів про закупівлю літаків для національної авіакомпанії
Літак МАУ Фото: avianews.com
27 Травня 2021, 14:10
читать на русском

Глава українського уряду Денис Шмигаль розповів про створення національної авіакомпанії і закупівлю літаків для неї.

Про це Шмигаль розповів на брифінгу 27 травня, передає Урядовий портал.

Прем'єр-міністр (досьє Дениса Шмигаля) зокрема заявив, що внутрішній авіаперевізник має закуповувати українські літаки, але ведуться перемовини й про придбання літаків міжнародних виробників.

За його словами, переговори про закупівлю літаків ведуться з трьома найбільшими світовими виробниками.

Розвиток української національної авіакомпанії має сприяти й розвитку авіабудівництва в Україні. Держава вперше за 30 років почала активно замовляти літаки в наших заводів. Зокрема, досягнуто домовленості та підписано контракти на постачання трьох літаків серії Ан для Збройних Сил, а також двох літаків Ан для Міністерства внутрішніх справ, - сказав Шмигаль.

Глава уряду додав, що створення власної національної авіакомпанії сприятиме виконанню одразу двох завдань: розвитку авіабудування та здешевленню квитків на внутрішні рейси.

Читайте також

За словами Шмигаля, новий очільник Мінінфраструктури отримав завдання прискорити перемовини та створення компанії - національного авіаперевізника.

Як відомо, у квітні 2020 року президент Володимир Зеленський заявив, що хоче створити державну сучасну авіакомпанію, яка буде мати український авіапарк.

Нагадаємо, аеропорт "Київ" (стара назва "Жуляни") закриють на 8-9 місяців, щоб подовжити і посилити смугу. Це станеться у 2023 році.