Аеропорт "Київ" закриють майже на рік

На летовищі побудують нову смугу для літаків
Важливо
Аеропорт "Київ" закриють майже на рік
Фото: аеропорт “Київ” у Фейсбуці
13 Травня 2021, 15:55
читать на русском

Аеропорт "Київ" (стара назва "Жуляни") закриють на 8-9 місяців, щоб подовжити і посилити смугу. Це станеться у 2023 році.

Про це розповів голова ради директорів підприємства Денис Костржевський, повідомляє Avianews.

За його словами, це дозволить без обмежень приймати всі літаки базового лоукостера Wizz Air - Airbus A320 і A321.

Аеропорт "Київ" в ході робіт отримає фактично нову смугу. Будівельники демонтують старе покриття з асфальту, посилять основу, а потім зведуть нове покриття з бетону, яке буде мати міцність PCN 72, - розповів Костржевський.

Довжину смуги в ході робіт хочуть збільшити на 460 метрів до 2770 метрів.

Роботи по реконструкції летовища також включатимуть посилення покриття руліжних доріжок і перону зі стоянками для літаків, щоб їх могли використовувати важчі авіалайнери.

Аеропорт планує у цьому році визначити проєктувальника робіт, а у 2022 році провести посилення поверхні аеродромних покриттів без припинення польотів. Вже у 2023 році планується приступити до робіт на смузі з закриттям аеродрому на прийом літаків.

Костржевський спрогнозував, що вартість робіт по оновленню аеродрому може коштувати від 2,5 до 5 млрд грн. Ці кошти планується залучити з бюджету Києва, державного бюджету або використовувати змішане фінансування.

Нагадаємо, у червні українська авіакомпанія Windrose ("Роза вітрів") розпочне виконувати рейси за маршрутами Київ-Ужгород-Київ, Київ-Чернівці-Київ та Київ-Кривий Ріг-Київ.

Читайте також