Шмигаль розповів, як пройде вакцинація українців на вихідних

Їх не будуть щеплювати вакциною від COVAX
Шмигаль розповів, як пройде вакцинація українців на вихідних
Вакцинація (Фото: pexels)
12 Травня 2021, 17:58
читать на русском

Українці, які записались на вакцинацію в застосунку "Дія", можуть вакцинуватись у порядку живої черги цих вихідних, 15-16 травня.

Про це розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час пресконференції.

Протягом суботи і неділі всі громадяни, які зареєструвалися через "Дія", зможуть отримати вакцину у порядку живої черги. Всі, хто записався, вже на цих вихідних можуть звертатися у кабінети щеплення, - сказав він.

Шмигаль підкреслив, що щеплення не робитимуть вакциною від COVAX.

Починаємо такі процеси в суботу-неділю в кабінетах щеплення. В суботу-неділю у нас є незадіяні потужності в кабінетах щеплення. Це вакцини за межами ініціативи COVAX. Партії за COVAX використовуються виключно за національним планом, це вимога ініціативи. Вакцини, які придбала держава, будуть використані на вакцинацію всіх охочих, - заявив Шмигаль.

Контекст. Вакцинація проти COVID-19 в Україні розпочалася 24 лютого 2021 року. Вона відбуватиметься в п’ять етапів. Усі щеплення є добровільними й безоплатними.

Від 19 березня Україна перейшла до другого етапу вакцинації, в межах якого вакцинують людей з надзвичайно високим ризиком інфікування та розвитку COVID-19 і тих, хто надає медичні послуги.

У квітні розпочався третій етап вакцинації, під час цього етапу щеплюють правоохоронців, педагогів та літніх людей.

Читайте також