Шмигаль розраховує на зростання ВВП на рівні 4% за підсумками 2021 року

Це означатиме, що Україна відіграла падіння економіки внаслідок коронакризи
Головне
Шмигаль розраховує на зростання ВВП на рівні 4% за підсумками 2021 року
Денис Шмигаль (фото: УНІАН)
10 Жовтня 2021, 16:28
читать на русском

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль очікує на зростання ВВП на рівні 4% за підсумками цього року. Втім, головною перешкодою може стати чергова хвиля коронавірус.

Про це глава уряду повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Ми очікуємо, що цього року зростання ВВП складе близько 4% і це означатиме, що Україна відіграла падіння економіки внаслідок коронакризи. Єдине, що може перешкодити цьому сценарію - це чергова потужна хвиля коронавірусу, через яку доведеться вводити додаткові карантинні обмеження, - написав Шмигаль.

Він додав, що оптимістичний прогноз засновано на стабільно зростаючому споживчому попиті, середній зарплаті вище 500 доларів, зростанні інвестицій до рекордного за чотири роки показника. Також враховується рекордний цьогорічний врожай та покращення показників аграрного сектора.

Нагадаємо, у вересні у Верховній Раді міністр фінансів Сергій Марченко представив проєкт Закону про Державний бюджет України на 2022 рік.

Дефіцит держбюджету знизиться з 5,5% до 3,5% від ВВП - до 188 млрд гривень, тому Україна планує зменшити обсяг державних запозичень на 60 млрд гривень для фінансування державного бюджету у 2022 році.

Читайте також