Шмигаль вважає рекордом для України середню зарплату вище 500 доларів

Наступного року планується збільшення зарплат для лікарів
Шмигаль вважає рекордом для України середню зарплату вище 500 доларів
Гроші, долари (фото: Pexels)
5 Жовтня 2021, 15:26
читать на русском

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що наразі в Україні середня зарплата становить більш як 500 доларів. За його словами, це абсолютний рекорд для нашої держави.

Про це глава уряду розповів в інтерв'ю LB.ua.

Зазначається, що за межами України на заробітках перебуває від п'яти до семи мільйонів українців. Вони щорічно приносять в бюджет країни близько 16 млрд доларів. Так, сьома частина громадян працює за кордоном, а десята частина ВВП – це надходження від заробітчан.

На думку Шмигаля, ось така ситуація - це вирок тій системі, яка склалася в Україні за останні 30 років. Але останнім часом змінюється тренд щодо виїзду українців на заробітки за кордон. Свою роль тут зіграли і пандемія, і зростання попиту на кваліфіковану робочу силу в Україні, і окремі економічні та соціальні програми, які стимулюють людей повертатися.

Середня зарплата в Україні зараз вже вище 500 доларів. Це абсолютний рекорд для нашої держави. Для тих самих лікарів ми наступного року середню зарплату зробимо на рівні 800-900 доларів, а мінімальну на рівні 700 доларів, - сказав він.

При цьому глава уряду наголосив, люди їдуть за кордон не тільки через зарплати, але і через медицину, інфраструктуру, безпеку та перспективи для дітей. Всі ці речі серед пріоритетних реформ команди президента Володимира Зеленського.

За його словами, люди помічають ці зміни. А соціологи фіксують, що 80-90% громадян бачать позитивні результати "Великого будівництва".

З огляду на те, що ми цей проєкт масштабуємо на різні галузі, то це точно стане позитивним сигналом для багатьох наших співвітчизників, що ситуація змінюється і це має стимулювати людей жити і працювати в Україні, - резюмував Шмигаль.

Нагадаємо, в грудні 2021 року планується підвищення мінімальної заробітної плати, а після цього зростання передбачається лише через десять місяців.

Читайте також

1