Шмигаль сказав, чи готова Україна до третьої хвилі коронавірусу

Українців закликають ставати у попередню чергу вакцинації
Важливо
Шмигаль сказав, чи готова Україна до третьої хвилі коронавірусу
Денис Шмигаль (фото: facebook.com/dshmyhal)
10 Березня 2021, 14:23
читать на русском

Медична система України готова до третьої хвилі коронавірусу.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду.

За його словами, процес посилення її спроможності не зупинявся від початку пандемії.

На сьогодні ми забезпечили підведеним киснем 60 тисяч ліжкомісць — це один із найвищих показників у Європі. Зараз у нас з’явився ще один механізм протидії пандемії. Це вакцинація. Чим більше людей отримуватимуть вакцину, тим швидше ми зможемо пройти період коронакризи та не обтяжувати країну посиленими карантинними обмеженнями, - сказав він.

Читайте також

Шмигаль закликав українців ставати у попередню чергу вакцинації та вакцинуватися. Він запевнив, що вакцини від коронавірусу, які закупила влада, цілком безпечні.

Україна закуповує винятково безпечні вакцини, які визнали передові країни світу. Зокрема, вакцина від AstraZeneca — Serum Institute, яка зараз є в Україні, закуповується і Канадою, і Великою Британією, й іншими провідними країнами світу, - нагадав він.


Контекст. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в Україні та в усьому світі почалася третя хвиля пандемії COVID-19.

В Україні Міністерство охорони здоров'я фіксує зростання кількості хворих на коронавірус. За тиждень захворіли 54 666 людей, що на 10 тисяч більше за попередній тиждень. Також зростає кількість госпіталізованих через COVID-19.

Читайте більше у нашому матеріалі: Минув рік з коронавірусом, але висновків не зробили: чому Україну чекає новий локдаун.