Шмигаль: створення фондового майданчика в Україні займе певний час

Фондовий ринок потребує змін законодавства та правил
Шмигаль: створення фондового майданчика в Україні займе певний час
Денис Шмигаль (фото: УНІАН)
23 Жовтня 2020, 03:00
читать на русском
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль підтримав ініціативу щодо підписання меморандуму з міжнародними партнерами і стейкхолдерами щодо імплементації з розбудови необхідної фінансової інфраструктури для розвитку фондового ринку в Україні.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Підписання цього меморандуму також засвідчить пріоритетність відповідної реформи для українського уряду.

Час експериментів завершився. Нам потрібні чіткі проєктні кроки, які призведуть до виникнення цивілізованого ринку. Політична воля та підтримка уряду точно є, – наголосив Шмигаль.

Очільник уряду (Денис Шмигаль  - досьє) зазначив, що створення фондової платформи може зайняти три роки та висловив сподівання, що до роботи буде долучена якомога більша кількість міжнародних експертів, які вже мають фінансові моделі у своїх країнах.

Є таймлайн – трирічний часовий горизонт. Повноцінне створення фондового майданчика в Україні займе певний час, тому що це потребує змін законодавства та правил, – зазначив глава уряду.

Читайте також

Своєю чергою директор офісу економічного зростання USAID Фархад Гауссі заявив, що підтримку реформи фондового ринку "це великий амбітний проєкт, який матиме трансформуючий ефект на українську економіку".

Проєкт змінить те, як міжнародні інвестори дивляться на Україну, якщо він буде впроваджений правильним чином. Це більше ніж ідея, ми хочемо, щоб платформа для торгівлі різними видами активів була реальністю, - зазначив він.

Участь у нараді також узяли голова Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку Тимур Хромаєв, старший банкір ЕБРР Ірина Кравченко та представники уряду.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України ухвалив рішення про реорганізацію територіальних органів Державної митної служби та Державної податкової служби як юридичних осіб. Вони стануть відокремленими підрозділами цих відомств.

1