Шмигаль: Уряд не допустить "вуглецевого кордону" з ЄС

З цією метою розробили низку законопроєктів
Шмигаль: Уряд не допустить "вуглецевого кордону" з ЄС
Денис Шмигаль (фото: facebook.com/dshmyhal)
20 Січня 2021, 05:04
читать на русском

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що питання вуглецевого коригування імпорту на кордоні (так званий "вуглецевий кордон") та інших нетарифних інструментів регулювання торгівлі перебуває під особливою увагою уряду.

Про це під час засідання міжвідомчої робочої групи сказав прем'єр (досьє Дениса Шмигаля).

Шмигаль наголосив, що для уряду питання вуглецевого коригування імпорту на кордоні та інших нетарифних інструментів регулювання торгівлі дуже важливе.

Саме забезпечення сценарію, за якого вони жодним чином не створюватимуть нових перешкод для інтеграції українських виробників у промислово-виробничі ланцюги ЄС", - сказав він.

За словами прем'єра, з цією метою ухвалено низку законопроєктів, на розгляді перебувають ініціативи, спрямовані на управління відходами, енергоефективність, удосконалення екологічного контролю, моніторинг за станом довкілля.

Читайте також

Нагадаємо, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль вважає, що в державі немає передумов для відставки його уряду.

Звичайно, зміна самого уряду - це прерогатива парламенту і президента. Щодо заміни членів урядової команди, я завжди кажу про те, що після закінчення часу всі завершують свій термін на тій чи іншій посаді, - сказав Шмигаль.

Він вважає, що у нинішній ситуації недоцільно вести розмови про повну заміну уряду або окремі кадрові ротації у Кабміні.

1