Шмигаль зустрівся з папою Римським у Ватикані (відео)

Візит глави уряду до Ватикану попередньо не анонсувався
Головне
Шмигаль зустрівся з папою Римським у Ватикані (відео)
Денис Шмигаль і Папа Римський Франциск (Фото: Vatican news)
25 Березня 2021, 16:42
читать на русском

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зустрівся у Ватикані з Папою Римським Франциском.

Про це йдеться у заяві пресслужби Святого Престолу.

На початку щирих переговорів у Державному Секретаріаті сторони зупинилися на добрих двосторонніх стосунках між Святим Престолом і Україною, звернувши особливу увагу на деякі актуальні питання двостороннього зацікавлення, як також на різні теми, що стосуються життя та діяльності Католицької Церкви в країні, - йдеться у заяві.

Переговори також стосувалися кризи в системі охорони здоров’я та ситуації на сході України.

Розмова глави українського уряду з Папою Франциском тривала приблизно пів години та завершилася представленням делегації та обміном подарунками.

Папа подарував прем’єр-міністрові України бронзову композицію "Наповнімо руки іншими руками", що є посиланням на цінності братерства й солідарності, та спеціальні видання своїх енциклік та інших документів, зокрема, цьогорічне послання на Всесвітній день миру та документ про загальнолюдське братерство.

Читайте також

Шмигаль подарував Папі факсимільне видання "Віденського Октоїха" та репродукцію скульптури "Гірка пам’ять дитинства", встановленої в Національному музеї Голодомору в Києві, разом з книгою Рафаеля Лемкіна "Радянський геноцид в Україні".

Шмигаль також зустрівся з державним секретарем Святого Престолу кардиналом П’єтро Пароліном.

1