Папа Римський розширив права жінок у церкві

Указ має назву Spiritus Domini (Дух Господній)
Папа Римський розширив права жінок у церкві
Папа Римський (фото: Reuters)
12 Січня 2021, 05:03
читать на русском

Папа Римський Франциск змінив закон, в якому офіційно дозволив жінкам прислуговувати біля вівтаря, читати священні тексти та роздавати причастя.

Про це повідомляє Reuters.

Так, Папа Франциск в якості ще одного кроку на шляху до більшої рівності жінок Римсько-католицької церкви змінив закон. В указі він оформив те, що вже відбувається в багатьох розвинутих країнах протягом багатьох років. Закон вводить зміни до Кодексу канонічного права, тобто консервативні єпископи не зможуть перешкодити жінкам у своїй єпархії виконувати нові функції.

Указ має назву Spiritus Domini (Дух Господній). Папа ухвалив відповідне рішення після богословських роздумів. Він також наголосив, що єпископи з усього світу виступили за зміни, які необхідні, аби залишатись на часі.

Читайте також

Зазначимо, що рішення Франциска не є нововведенням. В Римсько-Католицькій церкві раніше можна було жінкам виконувати функції поставлених служителів, а також прислужувати священнику в ході меси.

Нагадаємо, що Папа Римський Франциск засудив людей, який поїхали відпочивати за кордон під час карантину. Він закликав вірян не рятуватися від урядових обмежень в інших країнах, піддаючись розвагам.

1