Шмигаль зустрівся зі Штайнмаєром: про що домовились (відео)

Україна отримає транш макрофінансової допомоги від ЄС
Головне
Шмигаль зустрівся зі Штайнмаєром: про що домовились (відео)
Денис Шмигаль та Франк-Вальтер Штайнмаєр, фото Telegram
4 Вересня 2022, 14:49
читать на русском

Сьогодні, 4 вересня, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зустрівся з президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром.

Про це повідомив Денис Шмигаль у Telegram.

Розпочинаємо візит до Німеччини із зустрічі з її Президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром. Зброя, фінанси, санкції, провокації Росії на ЗАЕС, наша інтеграція в ЄС, перемога та відбудова України. Все це на порядку денному обговорення з німецькими союзниками, - сказав Денис Шмигаль.

Він зазначив, що Україна сподівається на збільшення поставок важкого озброєння.

Для перемоги та вигнання окупантів із наших земель Україні потрібно ще більше важкого озброєння від союзників. Реактивні системи залпового вогню MARS II та самохідні артилерійські установки "Panzerhaubitze 2000", які передала Німеччина, гарно показали себе на полі бою, і ми сподіваємося на збільшення поставок важкого озброєння. Крім того, восени очікується передача надсучасної системи ППО німецького виробництва IRIS-T. Водночас ми очікуємо, що Німеччина стане одним із лідерів у процесі розбудови протиповітряної оборони, - пояснив він.

За словами Шмигаля, цього тижня Україна очікує черговий транш макрофінансової допомоги від ЄС в розмірі п'яти млрд євро.

Шмигаль з німецьким президентом говорили про План відновлення України, який необхідно розпочинати реалізовувати вже зараз. Також говорили про ремонт критичної інфраструктури, відбудову лікарень, шкіл і житла. Проте вже наступного року кошти та зусилля потрібно збільшувати

Президент Штайнмаєр вкотре запевнив, що Німеччина буде пліч-о-пліч з Україною для того, аби забезпечити нашу перемогу, - додав він.

Нагадаємо, уряд Німеччини надасть 200 мільйонів євро допомоги внутрішнім переселенцям в Україні.

Читайте також

1