Схованку зі зброю та вибухівкою знайшли у Луганській області - фото

Організатор схрону планував продати зброю криміналітету
Схованку зі зброю та вибухівкою знайшли у Луганській області - фото
Тайник зі зброєю у Луганській області (фото: СБУ)
9 Липня 2021, 23:22
читать на русском

СБУ виявила у Луганській області ще одну схованку зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами. Організатора схрону затримали під слідчо-оперативних дій.

Про це повідомила пресслужба Служби безпеки України.

Мешканець Щастинського району зберігав прихований арсенал. Тайник зі зброєю він обладнав на території власного будинку.

Під час обшуку за місцем проживання зловмисника правоохоронці вилучили майже 1 кг тротилу; три детонатори; 18 гранат РГД-5 та Ф-1; запали до гранат; артилерійський снаряд; 400 г пороху; два пістолети систем "ТТ" і "Наган" з набоями; чотири сигнальні міни; реактивний сигнальний патрон та майже 1800 набоїв різного калібру.

Засоби ураження правоохоронці направили на експертизу.

За оперативними даними, чоловік планував реалізувати зброю через особисті зв’язки, зокрема серед представників кримінальних кіл.

У межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, триває досудове розслідування. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 7 років.

Нагадаємо, що Служба безпеки України знайшла у Луганській області прихований арсенал військових засобів ураження. Зі схрону, серед іншого, було вилучено 126 артилерійських снарядів калібру 30 мм.

Читайте також

1