Штам "Дельта" виявили у новонародженого малюка на Волині

Дитина, якій 17 днів, є наймолодшим пацієнтом
Штам "Дельта" виявили у новонародженого малюка на Волині
Немовля, пологи, дитина Фото: Anthony з Pexels
8 Вересня 2021, 10:06
читать на русском

У Волинській області виявили штам коронавірусу "Дельта" у 17-денного немовляти. Цей варіант вірусу також підтвердили у 47 людей.

Про це повідомила головна державна санітарна лікарка Волині Наталія Янко на брифінгу в ОДА.

Серед хворих — жителі різних адміністративних територій віком від 17 днів до 71 року. Всі ці хворі — невакциновані від COVID-19, - сказала Янко.

Втім, лікарка не розповіла, у якому стані наймолодший пацієнт.

При цьому більшість інфікованих "Дельтою" не виїжджали за межі області, за кордоном не були. За її словами, це свідчить про активну циркуляцію і місцеве передання цього збудника.

Штам "Дельта" важко вражає навіть молодих людей. Перебіг захворювання важчий і в більшості випадків потребує госпіталізації. Удвічі зростає необхідність перебування пацієнта у відділенні інтенсивної терапії, - розповіла лікарка.

Нагадаємо, що від 13 вересня в Україні можуть посилити карантин та перевести всі регіони до "жовтої" зони. Але в трьох областях найгірші COVID-показники, тому там можуть ввести обмеження "помаранчевої" чи "червоної" зони карантину.

Лікар-імунолог Андрій Волянський вважає, що до України вже прийшла нова хвиля коронавірусу, яку спричинив штам "Дельта". На початку осені необхідно очікувати на пік захворюваності.

Читайте також наш матеріалНебезпека "Дельти": хвороба розвивається швидше, а нюх фактично не пропадає 

Читайте також