Шторм в Азовському морі відрізав дачу Зеленського від цивілізації

Пориви вітру сягають 30 метрів на секунду, а висота хвиль – двох метрів
Шторм в Азовському морі відрізав дачу Зеленського від цивілізації
Шторм на Азовському морі (Фото: ТСН)
7 Грудня 2020, 15:26
читать на русском

Через шторм в Азовському морі затопило дорогу до заповідника "Бірючий острів", на якому розташована державна дача президента України.

Ролики, на яких видно масштаб стихії, викладають у соцмережах, повідомила ТСН.

Як видно з відео, великі хвилі повністю затопили сухопутний шлях з материка на острів Бірючий, де й розташований маєток ДУС України, який використовується як літня резиденція президента і нині закріплений за Володимиром Зеленським (досьє Володимира Зеленського).

Наразі пориви вітру у курортній Кирилівці на Запоріжжі сягають 25-30 метрів на секунду, а висота морських хвиль – до двох метрів.

Море фактично "з'їло всі місцеві пляжі", затоплюються бази відпочинку та кафе на узбережжі. У воді й опори ліній електропередач, - коментують відео очевидці.

Синоптики оголосили  у портах Бердянська і Маріуполя другий рівень небезпеки. За прогнозами, на узбережжі Азовського моря штормитиме ще два дні.

Читайте також

Нагадаємо, що згідно з прогнозом синоптиків на 7-9 грудня, у найближчі три доби очікується морозна погода без істотних опадів, лише місцями у на півдні країни, 8 грудня і в Карпатах та на Закарпатті буде невеликий мокрий сніг та дощ, слабка ожеледь.

Про прогноз погоди новорічної ночі розповів народний синоптик Леонід Горбань. За його словами, за кілька днів до Нового року в Україні ймовірні морози, однак 31 грудня вдень буде плюсова температура – 2-4 градуси тепла. Снігу 31 грудня та 1 січня не очікується, натомість можливі рясні дощі, які розпочнуться ще 30 грудня.

1