Штормове попередження: Україну засипатиме снігом та сковуватиме морозами

Перший рівень погодної небезпечності діятиме на території кількох областей
Важливо
Штормове попередження: Україну засипатиме снігом та сковуватиме морозами
Сніг, погода Фото: Рexels
5 Лютого 2021, 14:37
читать на русском

Синоптики Українського гідрометцентру повідомили про погоду в Україні на найближчі три дні.

Завтра, шостого лютого, у південній частині, на Прикарпатті та Вінниччині очікується сніг, в Карпатах місцями значний сніг, на решті території без опадів.

Температура повітря вночі становитиме 6-13 градусів морозу, в північних та центральних областях місцями до 16 морозу. Вдень 1-8  морозу. На Закарпатті та півдні Одещини пройдуть дощі. Тут буде тепліше - 0-5 градусів тепла.

Вже 7 та 8 лютого очікується погіршення погодних умов: сніг, а на Прикарпатті, у північних та центральних областях значний сніг. Пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с, також прогнозують хуртовини.

Вдень у південних областях сніг з переходом в дощ, ожеледь. Температура вночі опуститься до 20 градусів морозу, вдень 7-14 морозу, у південній частині та на Прикарпатті вночі 3-10 морозу, вдень від 4 морозу до 2 тепла.

На дорогах країни ожеледиця.

Читайте також

Також синоптики попереджають, що у звʼязку з виходом циклону із заходу в Україні очікується ускладнення погодних умов у наступних областях:

  • 7 лютого у Львівській, Івано-Франківській областях значний сніг, (на Закарпатті з дощем). Ожеледь, на дорогах ожеледиця, пориви вітру 15-20 м/с.
  • 8 лютого у західних, Житомирській, Київській, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській областях значний сніг, пориви вітру 15-20 м/с, хуртовини, снігові замети.
  • У Рівненській, Волинській, Львівській областях випаде до 30-40 см снігу;
  • На Закарпатті, вдень і на Прикарпатті та у південних, Кіровоградській, Дніпропетровській областях сніг з переходом у дощ, налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця.