Штормові пориви вітру обіцяють синоптики в Україні

На території країни очікується потепління
Штормові пориви вітру обіцяють синоптики в Україні
Погода, мокрий сніг Фото: Парламент.UA
3 Грудня 2020, 16:29
читать на русском

Штормові пориви вітру очікуються в Україні у п'ятницю, 4 грудня.

До штормових значень вітер дійде на Заході, Півночі України, на Вінниччині та в Приазов'ї. Про це повідомила синопткиня Наталка Діденко на своїй сторінці у Facebook.

Характерною особливістю синоптичної п'ятниці в Україні буде сильний вітер південно-східного напрямку... Опади прожене і не пускатиме на нашу територію антициклон Xavier. Температура повітря завтра коливатиметься в межах 0+4 градусів, тобто, трохи потепліє, - повідомила вона.


Синопткиня повідомила, що у більшості регіонів України очікується плюсова температура повітря, однак на Сході місцями температура впаде до мінус одного градуса.

Читайте також

У західних областях та на Півдні до +4+8 градусів, в Криму до +9+12 градусів. Між іншим, на Заході у суботу потепліє аж до +10 градусів, але в неділю знову похолоднішає. У Києві 4-го грудня буде без істотних опадів. Вночі до -2 градусів, вдень +1+3 градуси. Вітряно, - розповіла Діденко.

Згідно із повідомленням українського Гідрометцентру, у найближчу добу в Україні істотних опадів не очікується.

У західних, північних областях та в Приазов'ї місцями пориви південно-східного вітру 15-20 м/с. Температура завтра вночі 1-6°, в Карпатах 8-13° морозу, вдень від 2° морозу до 3° тепла, у південній частині вночі близько 0°, вдень 4-9° тепла; 4-5 грудня в Україні, крім сходу, очікується підвищення температури на 2-5°, - зазначають синоптики.

Нагадаємо, синоптик Роман Мурмило прогнозує, що найближчими роками зими в Україні будуть малосніжними або безсніжними. Сильний мороз стане рідкістю.

1